Time Out

Time Out - Et frirum for dig

Hvad kan du bruge Time Out projektet til?

Formålet med en Time Out er, at du kan vende nogle af dine tanker med en anden person eller bare få en snak om din sundhed. Du har mulighed for at være anonym de første par gange. Hvis det, vi taler om, kræver, at vi taler sammen flere gange, skal studievejlederne orienteres om, hvem du er, og i hovedtræk, hvilken problemstilling, der er tale om. Jeg skriver ikke journal om det, vi snakker om, og jeg har tavshedspligt.

Hvem er jeg?

Mit navn er Susanne de Vries, og jeg er uddannet socialrådgiver. Jeg er ansat i Center for Sundhedsfremme, som er en del af Varde Kommune. Send en mail til mig på sudv@varde.dk eller en sms på 2136 3612

Susanne de Vries er socialrådgiver og tilknyttet Varde Gymnasium
Susanne de Vries er socialrådgiver og tilknyttet Varde Gymnasium

 Hvad kan du komme med?

Der er ingen regler for, hvad du må komme med af forskellige spekulationer eller problemer, så du kan komme med stort set alt. Her er nogle eksempler på, hvad du kan komme med: 

  • Hvis du kender nogen, som du er bekymret for
  • Føler dig ked af det eller har dårligt humør gennem længere tid, uden at vide hvorfor
  • Føler dig udenfor eller alene
  • Har eksperimenteret med stoffer
  • Har problemer med venner, familien eller andre
  • Har kæresteproblemer
  • Har lyst til at gøre skade på dig selv eller har problemer med mad
  • Gerne vil stoppe med at ryge eller bare forbedre din sundhed

Hvordan foregår det?

Du banker på døren, sender en sms eller mail og skriver, at du gerne vil have en snak. Så finder vi et tidspunkt, hvor vi kan snakke sammen. Det kan foregå på skolen, men det kan også foregå et andet sted og et andet tidspunkt, hvis du hellere vil det.

Du fortæller lidt om din situation, mens jeg lytter og måske stiller dig nogle uddybende spørgsmål. Bagefter finder vi ud af, om vi skal mødes igen, eller om der kan gøres noget andet.

Der er ingen regler for, hvor lang tid sådan en snak tager – det kan tage fra 15 minutter til 1 time – det er du med til at bestemme.

Hvorfor findes projektet?

Projektet er et samarbejde mellem Varde Gymnasium og HF og Varde Kommunes Center for Sundhedsfremme. I praksis sker samarbejdet mellem studievejlederne fra Varde Gymnasium og HF og Center for Sundhedsfremme.

Vi mener, at det kan hjælpe dig at snakke om dine spekulationer eller problemer, så du ikke ender med at stoppe på uddannelsen, fordi dine spekulationer/ problemer har taget magten fra dig og gør det vanskeligt for dig at fuldføre din uddannelse. Samtidig lærer du måske noget om, hvordan du kan klare lignende eller andre udfordringer i fremtiden, så du bliver bedre rustet til at tage dig af disse.

Kommentarer

Hvis du har nogle spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig eller en fra skolen. Hvis du har nogle forslag til, hvordan vi kunne gøre noget bedre eller anderledes, så hører jeg meget gerne fra dig.

Indlæser Instagram billeder...