Musik A og Matematik A

Er du vild med musik? Måske spiller du selv et instrument eller synger i et kor eller i et band? Eller måske er du bare helt vild med punk fra 80’erne, eller grunge fra 90’erne, eller klassisk musik, eller musicals? Måske elsker du at gå til koncerter og drømmer hele året om næste Roskilde Festival?
Måske læser du de nyeste fantasy bøger på engelsk? Eller venter spændt på, at John Greens nyeste bog skal blive filmatiseret? Måske elsker du at game og spiller LoL eller WoW på engelsk med mennesker fra andre steder i verden? Eller måske er du interesseret i at vide mere om hvordan musikinstrumenterne er bygget op og hvordan den matematiske sammenhænge mellem tonerne kan se ud

Musik A
I musik lærer du i løbet af de tre år kernefaglige teoretiske og praktiske færdigheder indenfor musikfaget. Du vil blandt andet beskæftige dig med stemmetræning og forskellige former for sang (kor og solo), samt sammenspil, performance, lyd- og studieproduktion, musikteori, musikalsk analyse og musikalsk arrangement. Musiktimerne finder sted i vores nye, flotte musikhus, som har de perfekte rammer for undervisning i form af vores store auditorium samt undervisnings- og øvelokaler, hvor akustikken og teknikken er helt i top. I musikundervisningen vil du arbejde med forskellige musikgenrer; alt lige fra klassisk musik, til hiphop og rock. Du vil ofte spille sammen med musikelever fra andre årgange, både som en del af vores musikworkshops men også til diverse arrangementer på skolen. Du er som musikelev nemlig en stor del af vores sociale liv på skolen, og du vil sammen med de andre musikelever optræde ved åbent hus arrangementer, festivaler, koncerter og musikcaféer samt ved skolens musicals og andre events.
Du skal ikke nødvendigvis kende noget til musikteori eller kunne spille og synge i forvejen, for du vil i løbet af det første år netop lære nogle grundlæggende færdigheder i sang og sammenspil og tilegne dig grundlæggende musikteori fra bunden sammen med de andre på holdet. Du afslutter musik til studentereksamen i 3.g, hvor du enten skal til eksamen i mundtlig musik, skriftlig musik eller begge dele. Den afsluttende eksamen afspejler, hvad du har lært i undervisningen.

Musikalsk optræden til en fællessamling

Matematik A
Matematik har du haft i mange år i folkeskolen, og du bruger masser af matematik hver eneste dag uden at vide det, når du bruger forskellige former for teknologi. Måske. Matematik er det mest global ”sprog”, som bruges og forskes i over hele verden og deles af forskere i hele verden . På A-niveau har du matematik i alle tre år på gymnasiet. Her videreudvikler du evner inden for både mundtligt og skriftligt matematik. Du for indblik i den logiske opbygning af matematik, brug af digitale hjælpemidler og matematikkens anvendelighed i andre fag og selvfølgelig også når det gælder musik.

“I musikklassen har man et sammenhold udover det faglige fællesskab, fordi man ikke bare er sammen om skolearbejde, men også allesammen deler den samme fritidsinteresse. Det er altid fedt at få lov til at arbejde sammen med de andre årgange, og at dele sit eget musik samt få inspiration af, hvad de andre har lavet.””

Hvordan samarbejder man på studieretningen?
I Musik og Matematik studieretningen vil der være flere tværfaglige projekter både mellem musik og matematik men også mellem musik og engelsk med fokus på en bestemt tidsperiodes musik og kultur i et engelsktalende land. Det kan f.eks. være punk og 80’ernes Storbritannien, eller jazz og 20’ernes USA. Desuden vil der være tværfaglige forløb med flere af dine andre fællesfag. Det kan være et forløb om Ungdomsoprør og Hippiekultur (musik, engelsk, historie, dansk, samfundsfag), det kan være et projekt om Musical og Opera (musik og sprogfag) eller det kan være et tema med fokus på svingning og akustik (musik og naturfag). Også her vil Matematikken være anvendelig.
Tværfagligheden og samspillet mellem A-fagene i studieretningen kommer også til udtryk i forbindelse med studieturen og andre faglige ekskursioner i løbet af de tre år, studieretningsopgaven i 2g samt det store studieretningsprojekt i 3.g

Oversigt over alle fagene på studieretningen