Samfundsfag A og Engelsk A evt. International Klasse

Hvis du er interesseret i din omverden i forhold til politik, kultur, økonomi i den engelsktalende verden, Danmark og globalt, er denne studieretning noget for dig. Du vil få redskaber til at forholde dig kritisk og systematisk til såvel globale som lokale problemstillinger. Og du vil komme til at arbejde med politik, kulturmøder, økonomiske relationer, kommunikation og sprog.
Du får samfundsfag og engelsk på det højest mulige niveau. Her ud over får du også matematik på B-niveau, der er adgangsgivende til mange universitetsstudier.

Hvordan arbejder man på studieretningen?
Gennem samarbejde mellem fagene vil du få øjnene op for, hvordan verden kan forstås på flere forskellige måder. Danske og globale forhold vil blive analyseret og du vil få mulighed for at undersøge baggrunden for kriser, forstå og analysere kommunikation, fx i politiske sammenhænge, samt opdage, hvordan matematiske modeller og beregninger, samt statistisk behandling af indsamlet data spiller en vigtig rolle i undersøgelser af samfundsforhold. Den engelsktalende verden vil også blive studeret ud fra historiske, sproglige, litterære, politiske, økonomiske og kulturelle vinkler.

 

Studietur til London
Studietur til London

Mulige emner for samarbejde
Kombinationen af Engelsk og Samfundsfag på højt niveau giver sammen med Matematik B mulighed for mange samarbejder, fx om fremmede kulturer i USA og Danmark, det amerikanske præsident- eller midtvejsvalg og det politiske system sammenlignet med det danske, velfærd og udfordringer for Danmark, Storbritannien og USA, eller politik, medier og manipulation.

“ Kort sagt handler det om dig. Både de interesser du har, den forskel du kan gøre som verdensborger, og de institutioner og magthavere der spiller ind på din hverdag””

Ud af huset
På denne studieretning er det oplagt at samarbejde med offentlige og/eller private institutioner og virksomheder. I 2g er der en studierejse til et engelsktalende land, hvor du får mulighed for at se verden gennem fagene og deres metoder.

Hvad kan du bruge studieretningen til?
Studieretningen opfylder sammen med matematik B de specifikke adgangskrav til en lang række videregående uddannelser, men er specielt rettet mod samfundsfag, humaniora og handels-uddannelser. 

Oversigt over alle fagene på studieretningen

 

 

Indlæser Instagram billeder...