Se hvad du kan opleve efter skoletid

Efter at have trænet på egen bane er der mulighed for at komme ud og kæmpe mod andre gymnasier.

Idræt

Idræt, fysisk udfoldelse og fællesskaber kan sagtens fortsætte ud over skoletiden! Der er således rig mulighed for at anvende skolens idrætsfaciliteter, efter at skoledagen er overstået. Varde Gymnasium deltager jævnlig med pige- og drengehold i volleyball, fodbold og håndbold i gymnasieskolernes turneringer. Som elev på Varde Gymnasium har man også selv muligheden for at gøre sin indflydelse gældende. Har man gode ideer til en frivillig idrætsaktivitet, er man mere end velkommen til at kontakte idrætslærerne eller andet personale. Således er flere succesrige klasseturneringer i fodbold, rundbold og volley, samt løbe- og fitnessaktivitet blevet iværksat på foranledning af såvel elever som lærere. Begrundelser for at deltage i frivillige idrætsaktiviteter kan være mange, men én skinner specielt igennem, og det er de kammeratskaber, der knyttes på tværs af klassetrin, studieretning osv. eleverne imellem.

Du har mulighed for at øve dig i musikhuset til en optræden på scenen i festsalen.

Musik

Skolens nye Musikhus er åbent for alle efter skoletid. Her kan du spille og synge sammen med andre! Desuden hjælper musiklærerne dig altid gerne i gang med indstuderingen af et musikalsk indslag til en af skolens minikoncerter og sangsamlinger. Det frivillige musikarbejde bygger på den enkeltes engagement, men også på, at det som regel bliver lidt bedre, og i hvert fald lidt sjovere, når man er flere sammen.

Juleklip og filmcafe

Gennem skoleåret laver elevrådet nogle forskellige arrangementer. To af dem, Filmcaféen og Juleklip, er nogle faste arrangementer, som elevrådet holder hvert år. Filmcafé er ren hygge, som foregår i skolens festsal med runde hyggelige borde, hvor man samles med sine venner og veninder. Filmen bliver valgt af eleverne via et spørgeskema, som besvares over Lectio. Nogle gange er der en lærer, som holder et lille oplæg om enten filmen eller genren – men nogle gange er det hele også bare ren hygge! Elevrådet sørger også for, at der er godter og sodavand til enhver smag, og selvfølgelig nok til alle! Filmcaféerne ligger for det meste en onsdag eftermiddag lige efter 4.modul, så alle har en chance for at deltage! Juleklippedagen er en dag, hvor eleverne mødes efter skole, en fredag sidst i november og hjælper hinanden med at skabe noget suverænt julepynt, som vil bringe hele skolen i det helt rette humør til julen! Her sørger elevrådet for, at der både er materialer og godter til hele dagen. Nissehuerne medbringes gerne, så man har noget at svinge i takt til den dejlige julemusik, som kører over højtalerne. Til sidst indsamles al julepynten, og ugen efter  der sørget for, at hele skolen er flot pyntet, med dejligt hjemmelavet julepynt, som kan skabe et smil på læben.

Skoleblad

Helt oprindeligt er Mercurius navnet på den græske gud for kommunikation, og netop kommunikation er et af nøgleordene for Varde Gymnasiums skoleavis. Formålet med Mercurius er ikke blot at holde de studerende opdateret med hverdagens store såvel som små begivenheder, det er også at hjælpe bl.a. frøerne godt i gang med deres liv på VG samt minde storkene om studenterhuereglerne lige før dimissionen. Derudover er der hos Mercurius også mulighed for at nyde billeder lige fra de mange fester til juleklippeklisterdagen. Vi bringer de sjoveste citater fra VG’s egne elever, holder styr på kæresteparrene, samt giver dig et smugkig ind i fremtiden i form af hver årgangs horoskop; og hvis du synes, der er en fra klassen, som helt sikkert må være Justin Biebers forsvundne tvilling, så har vi også en side dedikeret til look-a-likes. Slår du op i Mercurius, kan du derudover bl.a. finde anmeldelser af alverdens særheder lige fra kantinens tarteletter til råd om, hvilken solcreme du i år skal benytte, samt hvilken drink der er sommerens hit. Du kan teste dig selv, hvis du er i tvivl om, hvilken uddannelse du skal vælge efter gymnasiet, og hvis du sigter efter en helt anden karriere, så hjælper vi dig også gerne med at vælge, hvilket reality-program der egner sig bedst til din deltagelse. Selvfølgelig sætter vi også stort fokus på dagligdagens retfærdighed, hvorfor der af og til vil være nogle kritiske og debatskabende artikler at finde; men alt i alt er vores største mål at give Varde Gymnasium et øjebliks sjov og spas midt i en ellers travl og til tider stressende hverdag.