Brobygning i 9. klasse

Når du kommer i brobygning fra 9. klasse på Varde Gymnasium får du et indblik i, hvordan hverdagen er på skolen, samt i de forskellige fag, fagkombinationer og arbejdsformer, som præger uddannelserne på henholdsvis STX. De får desuden en idé om det faglige niveau i 1g, samt de faglige, personlige og sociale kompetencer, som er gode at have, og som man arbejder med, på STX.

I løbet af de fem dage, du er på Varde Gymnasium, vil du komme til at indgå i en 1g-klasse og følges med eleverne rundt i undervisningen. Du vil få en ”klassemakker”, som du i de fleste moduler skal følges med rundt til hans eller hendes timer, herunder netop hans eller hendes fremmedsprogsundervisning (spansk, fransk eller italiensk) og undervisning i et kunstnerisk fag (musik, billedkunst eller dramatik).

Der ud over vil du følge klassen i deres øvrige obligatoriske fag, der er nogle af de typiske fag, som kendetegner STX, nemlig dansk, engelsk, matematik, biologi eller bioteknologi og idræt.

Du vil også stifte bekendtskab med en af skolens elevambassadører, der vil fortælle om, hvad der foregår på skolen – også uden for undervisningen. Blandt andet får du mulighed for at deltage i en instagram-konkurrence med en lækker præmie.

Den første dag er der sørget for madpakken, da du får en madbillet til kantinen på Campus Varde. Til resten af brobygningsforløbet bedes du selv medbringe madpakke. Hvis/når du har idræt i skemaet, bedes du huske at medbringe indendørs idrætstøj, indendørs sko og håndklæde.

Velkommen på Varde Gymnasium